Er zijn in Nederland heel veel ponykampen waar je naartoe kunt gaan en een leuke week kunt beleven. Er zijn niet zoveel kampen waar je met je eigen pony heen kan, en nog minder kampen die geheel gericht zijn op deelnemers met een eigen pony of lease pony, zoals wij. Wat is er nou zo leuk aan Samantha’s Trainingskamp, en waarom ga je hier de leukste kampweek uit je leven beleven? Ik vertel het je graag in deze top 10!

  1. Een week lekker met je eigen pony of leasepony op pad, dat is toch het mooiste wat er is?
  2. Lekker weg van huis (zonder ouders 😉 )
  3. We doen veel super leuke activiteiten tijdens het trainingskamp (met én zonder pony)
  4. Door de relatief kleine groepen die we hier hebben (maximaal 15 deelnemers per week), is het karakter van het kamp niet zo massaal, als je wel eens bij andere kampen ziet en maak je hier misschien wel vriendinnen voor het leven!
  5. Iedere deelnemer die naar het trainingskamp komt, komt met zijn eigen pony of lease pony. Het grootste deel van de deelnemers rijdt ook wedstrijden (van Bixie tot Z niveau), of heeft de intentie om dit te gaan doen. Hierdoor zit je in een groep die op hoofdlijnen dezelfde doelen heeft, en dat is prettig.
  6. Door de kleinere groepen is er veel persoonlijke begeleiding mogelijk.
  7. Ondanks dat er. veel persoonlijke begeleiding mogelijk is, sturen wij ook op eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. Lukt iets niet gelijk de eerste keer? Probeer het dan eerst nog een keertje, voordat iemand je komt helpen.
  8. Je gaat super veel leren! Zowel tijdens de rijlessen, als daarbuiten van bijvoorbeeld een dierenarts, hoefsmid of andere professional.
  9. In de lessen zit veel variatie. Je zal bij ons niet snel 2x dezelfde les rijden. We bieden lessen aan in de disciplines dressuur, springen en eventing. Heb je nog een van die disciplines nog nooit gedaan, zoals bijvoorbeeld eventing? Dan kun je daar hier kennis mee maken, en je er verder in ontwikkelen. Heb je nog niet zoveel ervaring met buiten in het bos rijden, of vind je dit spannend? Dan kijken wij hoe we dit samen met jou en je pony het beste kunnen aanpakken.
  10. Tot slot, “Niets moet, alles mag!” Dit is iets wat je hier veel zult horen. We gaan je absoluut niet verplichten om iets te doen wat je niet zou willen. We zullen je alleen wel uit om het te proberen 😉

Ben je overtuigd van mijn top 10? Schrijf je dan in voor één van de trainingskampweken