De állerleukste activiteiten tijdens het ponykamp

Tijdens het ponykamp doe je naast het rijden ook nog heel veel leuke andere activiteiten met en zonder pony. Benieuwd wat wij allemaal organiseren? Hier lees je een aantal van mijn favoriete activiteiten!

1. Pimp My Pony

Een super leuke activiteit waar we de afgelopen jaren de meest creatieve creaties voorbij hebben zien komen. De pony’s worden versierd met allerlei verschillende materialen zoals, glitters, (water)verf, slingers, stoepkrijt, kerstversiering (ja écht), capes, etc. Ook de deelnemers zelf trekken de mooiste outfits aan! Wordt jij komend jaar de Pimp My Pony kampioen?

Pimp my pony activiteit tijdens ponykamp 

2. De bonte avond

You love it or you hate it, maar bij ons is het in ieder geval altijd super gezellig! Of je nu iets met je pony wil laten zien tijdens de bonte avond, zoals vrijheidsdressuur, een vette dansshow wil neerzetten of gewoon iets grappigs wil doen, alles is mogelijk.

3. Australisch dierenspel

Het wat? Australisch dierenspel! Een hilarisch spel waarbij je in tweetallen zo snel mogelijk bepaalde dieren moet uitbeelden. Dit staat garant voor veel plezier, gelach en niet onbelangrijk; teambuilding!

Autralisch dierenspel - activiteiten ponykamp

4. Spelletjes in het bos

Zolang het weer het toelaat zijn we bijna iedere avond wel op de heide of in het bos te vinden. We doen hier spelletjes zoals levend stratego, 10 tellen in de rimboe, crazy88 en nog veel meer! Voor de echte diehards is er zelfs een dropping 😉

5. Estafette met de pony

Altijd een super leuk onderdeel, de estafette op de pony. De groep word in tweeën gesplitst en ieder team heeft 1 (brave) pony. Door de spelleiding is er een parcours uitgezet wat vaak een slalom, sprongetje en korte bocht bevat. Het team dat met de hele groep het snelst over de finish weet te komen is de winnaar van de estafette!

Team "onesie" tijdens de estafette activiteit op ponykamp

6. Kampvuur!

Éen avond in de week stoken we het vuurtje even lekker op en maken we een gezellig kampvuur. Hier roosteren we marshmallows en bakken we (frikandel) broodjes. Super leuk & lekker!

Kampvuur

7. Speurtocht te pony

Oké, dit is inderdaad wel rijdend, maar net even wat anders dan het “gewone” rijden. De speurtocht te pony is namelijk een hele leuk speurtocht door het bos waarbij je in teamverband allerlei vragen en opdrachten moet volbrengen. De opdrachten kunnen van alles zijn, zoals het zoeken van materialen onderweg, het meenemen van een rauw (!) ei, truckjes op de pony en nog veel meer. Het team dat dit het beste doet wint een leuke, maar vooral lekkere, prijs!

8. Meekijken met de professionals

Niets is zo belangrijk als de gezondheid van je pony. Ook hier besteden we tijdens het ponykamp aandacht aan! Tijdens het ponykamp komen er namelijk diverse professionals langs om hun kennis te delen. Dit kan bijvoorbeeld de hoefsmid, dierenarts of tandarts zijn. Super interessant en vooral heel leerzaam.

Meekijken met de dierenarts op ponykamp

9. Theorielessen 2.0

En dan niet op zo’n saaie manier! Want hoe leuk is het om met je eigen pony als voorbeeld veel meer over pony’s of paarden te leren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aftekeningen, kleur, maar er wordt ook aandacht gegeven aan veel voorkomende aandoeningen zoals mok en koliek.10. Zwemmen!

Wat is er na het rijden lekkerder dan een verfrissende sprong in het zwembad? Voor de koukleumen onder ons: geen paniek, het zwembad heeft een aangename temperatuur van zo’n 28 graden 🙂

Ben je enthousiast geworden over deze activiteiten? Dan zien we jou graag terug op het ponykamp!

Leave Comment