Ponykamp 2020! Eén en al plezier!

Iedereen die van pony’s en paarden houd vind het heerlijk om zoveel mogelijk tijd met zijn of haar beste ponyvriendje door te brengen. Dat kan op verschillende manieren en één daarvan is op ponykamp gaan! Benieuwd waarom ik ponykamp zo leuk vind? Lees dan snel mijn top 5 redenen:

1. Plezier maken met je pony!

Allereerst is een week ponykamp natuurlijk een week lang plezier maken! Lekker op pad met je eigen pony, lease pony of een pony van de manege, niets is leuker dan dat! Urenlang rijden, poetsen, plezier maken en vooral de activiteiten naast het rijden maken de dagen compleet. Naast plezier maken wordt de band met je pony of paard ook een stuk sterker. Dit heeft een aantal redenen; ten eerste zijn jullie tijdens ponykamp op elkaar aangewezen. En dat is positief! De hele week ben je met je eigen pony in de weer en moet je alles zelf doen. Er is natuurlijk wel hulp en begeleiding, maar in de basis is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk zelf doet. Daarnaast doe je misschien wel dingen die je in de eerste instantie een beetje spannend vind. Misschien ga je wel voor het eerst over een crosshindernis springen, of voor het eerst (hard) galopperen op buitenrit. Hoe mooi is het dan, dat je dit spannende onderdeel tóch doet en uiteindelijk  je angst overwint? Het samen leren en ontwikkelen schept een enorme band en ponykamp dé plek waar je dit kunt doen.

2. Een weekje van huis

Het is vakantie, je hebt geen school of bijbaantje om over na te denken en je ouders zijn er niet om je te vertellen hoe laat je naar bed moet. Ideaal toch?! 😉 Tijdens het ponykamp in de meivakantie, maar ook tijdens het ponykamp in de zomervakantie blijf je op Samantha’s Trainingskamp overnachten. Er worden in bepaalde vakanties ook dagkampen georganiseerd (dit noemen we trainingsdagen), als overnachten je nog niet zo leuk lijkt. Maar kom je in de meivakantie of in de zomervakantie dan blijft iedereen in een grote gezellige legertent overnachten. Hier hebben we stapelbedden en een chillhoek, zodat je lekker kunt slapen of even een spelletje kunt doen. Tijdens de kampen is het gebruik van telefoons gewoon toegestaan. In tegenstelling tot andere kampen, waar soms de telefoons ingeleverd moeten worden, doen wij dat niet! Het gebruik van je telefoon en eventuele schade is wel op eigen verantwoordelijkheid.

3. Nieuwe dingen leren samen met je pony

Tijdens de dressuur-, spring- en cross lessen zul je veel nieuwe dingen gaan doen. Soms zul je zelfs wel angsten gaan overwinnen! Het leuke van het trainingskamp is dat we iedere deelnemer echt iets nieuws willen leren. We zorgen er daarom voor dat de lessen altijd uitdagend genoeg zijn, met veel vernieuwende elementen. Heb je zelf iets dat je heel graag zou willen leren, of een bepaalde oefening die je steeds maar niet lukt? Geef het dan aan en dan gaan we daarmee aan de slag!

springen over banden

4. Nieuwe vrienden en vriendinnen ontmoeten

Een weekje ponykamp beekend ook veel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vriendinnen maken. Iedereen die naar het kamp komt heeft namelijk ook dezelfde passie voor paarden. En dat schept een band! Ook al kom je alleen naar het kamp, je zult snel vrienden maken met de andere meiden (en enkele jongen) die op het kamp zijn. En wie weet, ontstaan er wel vriendschappen voor het leven!

vriendinnen fotoshoot

5. Te gekke activiteiten doen die je nog nooit hebt gedaan!

Naast de lessen worden er iedere dag ook leuke activiteiten naast de pony georganiseerd. Denk aan spelletjes in het bos of de heide, de speurtocht, het australisch dierenspel en ruiterfitheid. Vaste prik op woensdagavond is het kampvuur. Hier gaan we met brooddeeg en een lange stok brood roosteren, en natuurlijk marshmallows eten! Afhankelijk van de leeftijd van de groep hebben we ook een bonte avond, een estafetterace en misschien ook wel een crazy-88 dropping 😉

Kampvuur

Dit was mijn top 5 in de notendop. Heb je mij top 10 ook al gelezen? Ben je enthousiast geworden over het kamp en lijkt het je leuk om ook een keer op ponykamp te komen? Dan kun je inschrijven via onderstaande knop. 

Leave Comment