Lijkt starten met eventing jou ook zo leuk? JA? Lees dan snel verder!

In Nederland wordt eventing ook wel cross of SGW genoemd. SGW staat voor Samen Gestelde Wedstrijd, en dat is het ook echt! Bij deze tak van sport moet je namelijk dressuur, springen én crossen onder de knie hebben. Best een uitdaging dus 🙂

In het 3-daagse trainingskamp “Starten met eventing” ga je leren hoe je jezelf en je pony het beste voor kunt bereiden op eventing. Misschien wil jij dit jaar wel je eerste oefen- of officiële SGW wedstrijd gaan rijden? Wat komt hier allemaal bij kijken? Wat heb je allemaal nodig voor jezelf en voor je pony? En hoe zorg je dat je op een veilige manier met eventing bezig kan zijn?

Tijdens dit trainingskamp gaan we alle onderdelen van een eventing oefenen. We gaan verschillende soorten hindernissen springen die je ook in een oefen- of officiële cross kan tegenkomen. Daarnaast besteden we aandacht aan de dressuur en gaan we ook het “gewone” springparcours oefenen. Dit alles onder leiding van Samantha Flameling en gast intructeurs. Samantha is ORUN gecertificeerd en heeft zelf al jaren ervaring in de paardensport.

Naast het rijden worden er iedere middag en avond aanvullende activiteiten uitgevoerd. Alles in het teken van sport en spel. Zo gaan we meerdere keren op pad het bos in om kennismakingsactiviteiten te doen en om lekker te ravotten!

De kosten voor een 3-daags trainingskamp zijn €179,- per persoon. Dit is inclusief overnachten, ruwvoer, krachtvoer, weidegang voor de pony én een aantal van de foto’s gemaakt tijdens het trainingskamp als gratis download.