Lijkt starten met eventing jou ook zo leuk? JA? Lees dan snel verder!

In Nederland wordt eventing ook wel cross of SGW genoemd. SGW staat voor Samen Gestelde Wedstrijd, en dat is het ook echt! Bij deze tak van sport moet je namelijk dressuur, springen √©n crossen onder de knie hebben. Best een uitdaging dus ūüôā

In het 3-daagse trainingskamp “Starten met eventing” ga je leren hoe je jezelf en je pony het beste voor kunt bereiden op eventing. Misschien wil jij dit jaar wel je eerste oefen- of offici√ęle SGW wedstrijd gaan rijden? Wat komt hier allemaal bij kijken? Wat heb je allemaal nodig voor jezelf en voor je pony? En hoe zorg je dat je op een veilige manier met eventing bezig kan zijn?

Tijdens dit trainingskamp gaan we alle onderdelen van een eventing oefenen. We gaan verschillende soorten hindernissen springen die je ook in een oefen- of offici√ęle cross kan tegenkomen. Daarnaast besteden we aandacht aan de dressuur en gaan we ook het “gewone” springparcours oefenen. Dit alles onder leiding van Samantha Flameling en gast intructeurs. Samantha is ORUN gecertificeerd en heeft zelf al jaren ervaring in de paardensport.

Naast het rijden worden er iedere middag en avond aanvullende activiteiten uitgevoerd. Alles in het teken van sport en spel. Zo gaan we meerdere keren op pad het bos in om kennismakingsactiviteiten te doen en om lekker te ravotten!

De kosten voor een 3-daags trainingskamp zijn ‚ā¨170,- per persoon. Dit is inclusief overnachten, ruwvoer, krachtvoer, weidegang voor de pony √©n een aantal van de foto‚Äôs gemaakt tijdens het trainingskamp als gratis download ūüôā

Het trainingskamp wordt georganiseerd op de Schotsweg 12a, 7951NP te Staphorst. Dit is een 4,5 hectare groot perceel waar wij alle ruimte tot onze beschikking hebben. Het perceel is ofwel door bomen/heggen of door hekwerk afgezet. Wij kunnen zo het weiland af rijden en direct de ruiterpaden van het Staatsbos betreden. Ideaal!

Naast het maken van plezier staat bij ons de veiligheid hoog in het vaandel! Samantha heeft zelf verschillende EHBO- en BHV certificaten. Daarnaast worden de rijlessen altijd gegeven vanuit het niveau van de deelnemers. We streven hierbij altijd naar uitdagende lessen, maar het moet leuk en veilig blijven voor de deelnemers. Ons doel is uiteindelijk om iedereen die deel heeft genomen aan een van de trainingskampen met een voldaan en gelukkig gevoel terug naar huis te laten keren.

Het trainingskamp wordt afgesloten met een spetterende crosswedstrijd. De laatste middag van het trainingskamp staat geheel in het teken van gezelligheid en competitie. Net als bij offici√ęle wedstrijden zal ook hier een jury zijn om de ruiters en amazones te beoordelen en de winnaars te belonen met eremetaal. Tijdens deze wedstrijd middag zijn alle familieleden van harte welkom om de ruiters en amazones aan te moedigen! We zullen de dag eindigen met een lekkere BBQ.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan hier in!