Wat is personal training?

Samantha’s Trainingskamp biedt naast de ponykampen voor kinderen en trainingskampen voor volwassenen ook persoonsgerichte training op maat. Dit wordt personal training genoemd. Tijdens de personal training wordt doelgericht gewerkt aan knelpunten waar ruiters en amazones tegen aan lopen. Dit kan rijtechnisch zijn, maar ook mentaal. Heeft de ruiter of amazone bijvoorbeeld angst opgebouwd door een traumatische ervaring, heeft hij of zij last van faalangst of hevige zenuwen tijdens de wedstrijd, of wil de ruiter of amazone simpelweg sterker in zijn of haar schoenen staan, dan biedt de personal training uitkomst.

Paardrijden is een sport waarbij we altijd te maken hebben met twee partijen. Zowel de ruiter als het paard. De omgang tussen deze twee partijen maakt de sport prachtig, maar soms ook lastig. Sommige paarden schieten al volledig in de stress als een grassprietje beweegt of een blad van de boom valt. Andere paarden zijn weer heel relaxed en zouden juist meer voorwaarts mogen zijn. Er zijn tal van knelpunten waar een ruiter of amazone tegen aan kan lopen. Voor al deze knelpunten biedt de personal training uitkomst!

Hoe gaat het in zijn werk?

We starten met een intake gesprek, waarbij beide partijen elkaar leren kennen en waarin duidelijk wordt wat de knelpunten zijn. Als de knelpunten gedefinieerd zijn wordt een plan van aanpak met de bijbehorende tijdslijn opgesteld. Belangrijk hierbij is dat de doelen haalbaar en realistisch zijn!

Samantha’s Trainingskamp staat open voor iedereen die graag met zichzelf en zijn/haar paard aan de slag wil. Samen kunnen we grote sprongen voorwaarts maken!

Neem voor vragen en/of meer informatie gerust contact op.