Naast het organiseren van de ponykampen en het geven van ponyrijlessen en paardrijlessen doen wij nog meer! Wij hebben namelijk met enige regelmaat paarden te koop en pony’s te koop. Wij zoeken deze paarden allemaal uit op karaktereigenschappen en kwaliteiten in dressuur of springen.

Wat voor pony’s verkopen wij?

De meeste pony’s die wij verkopen zijn d-pony’s tussen de 3 en 6 jaar. D-pony’s hebben een schofthoogte tussen de 1.37m en 1.58m en zijn de ideale maat sportpony / recreatiepony. De prijzen zijn in het lagere tot middel segment en zijn tussen 2.500 en 7.500 euro.

Niet al onze pony’s  zijn aangesloten een stamboom vinden wij minder belangrijk. Wel zijn ze allemaal in het bezit van een geldig paspoort en zijn ze gechipt en ontwormd. Of de pony zijn basis enting heeft gehad is afhankelijk van zijn leeftijd, of hij regelmatig in contact komt met andere (vreemde) pony’s en of hij uitgebracht is op wedstrijd. De afgelopen jaren hebben we veel verschillende pony’s getraind en verkocht.

Wat vinden wij belangrijke karaktereigenschappen?

Ten eerste moet de pony betrouwbaar zijn. Dit houdt in dat hij in de omgang gehoorzaam is, en dat het vertrouwd is om er een (jonge) ruiter alleen of onder toezicht mee bezig te laten gaan. Ook is het belangrijk dat de pony de basis goed onder de knie heeft. Zowel in de omgang als met het rijden. Wij leren de pony’s om netjes aan een halster mee te lopen (voor zover ze dat nog niet kunnen), om netjes stil te staan op de poetsplaats, met poetsen en opzadelen, met opstappen etc. Ook vinden wij het belangrijk dat de pony’s goed gehoorzamen aan de stemhulpen (zowel bij longeren als rijden) en de beenhulpen. Alle pony’s zijn netjes afgericht op B/L niveau qua dressuur en wanneer de pony aanleg heeft voor het springen zal hij bij ons minimaal een BB/B oefenparcours moeten kunnen springen.

Wil je graag een pony kopen of een paard kopen, of ben je op zoek naar hulp bij de aanschaf? Neem dan gerust even contact op en wellicht kan ik je helpen bij de zoektocht naar jouw droom pony of paard!

 

Darcy’s Peaney

Vierjarige e-pony van 1.53m! De ultieme allround pony.