Samantha’s Trainingskamp bestaat sinds 2013 wordt georganiseerd door een team van toegewijde paardenliefhebbers onder leiding van Samantha Broekert. Het ponykamp is gezellig, leuk, maar vooral leuk leerzaam. Het is een 5-daags ponykamp met overnachting, waar deelnemers met hun eigen pony of leasepony naartoe kunnen komen. Heb je geen eigen pony of leasepony? Dan hebben we misschien wel een leuke oplossing!

“Kwalitatief goede lessen, innovatieve elementen in sport en spel & lol met je knol staan bij ons voorop!”


Wat zijn de onderscheidende factoren van dit ponykamp?

  • De kwalitatief goede lessen;
  • Persoonlijke aandacht voor ieder individu;
  • Theorielessen in combinatie met praktijklessen;
  • Unieke locatie te midden van de staatsbossen van Staphorst!

Wanneer is het ponykamp?

De data voor de zomerkampen zijn:

  • Week 29: 15 t/m 19 juli
  • Week 30: 22 t/m 26 juli
  • Week 31: 29 juli t/m 2 augustus
  • Week 32: 5 t/m 9 augustus
  • Week 33: 12 t/m 16 augustus
  • Herfst trainingskamp: 24 t/m 26 oktober (dit is een 3-daags trainingskamp).

Wat kost het ponykamp?

Een 5-daags trainingskamp kost €299,- per persoon. Dit is inclusief overnachten, ruwvoer, krachtvoer, weidegang voor pony/paard én een aantal van de foto’s gemaakt tijdens het trainingskamp als gratis download. Het 3-daags trainingskamp in de herfstvakantie heeft een aangepast tarief, namelijk €179,- per persoon. Hier kun je een overzicht vinden van de gehele prijslijst.

Het trainingskamp wordt georganiseerd op de Schotsweg 12a, 7951NP te Staphorst. Dit is een 4,5 hectare groot perceel waar wij alle ruimte tot onze beschikking hebben. Het perceel is ofwel door bomen/heggen of door hekwerk afgezet. Wij kunnen zo het weiland af rijden en direct de ruiterpaden van het Staatsbos betreden. Ideaal!

Naast het maken van plezier staat bij ons de veiligheid hoog in het vaandel! Samantha heeft zelf verschillende EHBO- en BHV certificaten. Daarnaast worden de rijlessen altijd gegeven vanuit het niveau van de deelnemers. We streven hierbij altijd naar uitdagende lessen, maar het moet leuk en veilig blijven voor de deelnemers. Ons doel is uiteindelijk om iedereen die deel heeft genomen aan een van de trainingskampen met een voldaan en gelukkig gevoel terug naar huis te laten keren.

Wat voor activiteiten zijn er tijdens het ponykamp?

Vijf dagen lang staan er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat allerlei leuke activiteiten met en zonder pony’s op het programma. Tijdens het ponykamp wordt er twee keer per dag gereden. Dit is een spring- en dressuur les. Een keer per week wordt er een crossles gegeven en een keer per week wordt er een buitenrit gemaakt. Een heerlijke ervaring voor zowel de ervaren als de onervaren ruiter. Naast het rijden worden er iedere middag en avond aanvullende activiteiten uitgevoerd. Alles in het teken van sport en spel. Zo gaan we meerdere keren op pad het bos in om kennismakingsactiviteiten te doen en om lekker te ravotten! Ook krijgen alle deelnemers van het trainingskamp theorieles in een van vier verschillende categorieën. Deze kennis wordt vervolgens op de laatste dag van de kampweek getoetst, en als beloning wordt een mooi certificaat uitgereikt.

De week wordt afgesloten met een spetterende dressuur- en springwedstrijd. De laatste dag van het trainingskamp staat geheel in het teken van gezelligheid en competitie. In het springparcours komen enkele elementen van de crossles terug, zodat de vaardigheid van de ruiters ook op dit onderdeel getoetst kan worden. Net als bij officiële wedstrijden zal ook hier een jury zijn om de ruiters en amazones te beoordelen en de winnaars te belonen met eremetaal. Tijdens deze wedstrijddag zijn alle familieleden van harte welkom om de ruiters en amazones aan te moedigen! We zullen de dag eindigen met een lekkere BBQ.

Benieuwd geworden naar onze ponykampen? Schrijf je dan snel in via het inschrijfformulier!