Samantha’s Trainingskamp bestaat sinds 2013 wordt georganiseerd door een team van toegewijde paardenliefhebbers onder leiding van Samantha Broekert. Het ponykamp is gericht op gezelligheid, maar is ook bedoeld om écht meer te leren! Het is een 5-daags kamp met overnachtingen, waar deelnemers met hun eigen pony of leasepony naartoe kunnen komen. Heb je geen eigen pony of leasepony? Dan hebben wij ook een aantal pony’s te huur tijdens de kampweken!

Samantha: “Als kind ging ik ook op ponykamp. Ik had veel plezier, maar ik leerde voor mijn gevoel te weinig. Later kreeg ik mij eigen idee over ponykampen en hier is Samantha’s Trainingskamp uit ontstaan.”


Wat zijn de onderscheidende factoren van dit trainingskamp?

 • De kwalitatief goede lessen in diverse disciplines;
 • Persoonlijke aandacht voor ieder individu;
 • Theorielessen in combinatie met praktijklessen;
 • Unieke locatie vlakbij de uitgestrekte bossen van Ommen & Beerzerveld!

Benieuwd naar meer voordelen van Samantha’s Trainingskamp?
Lees dan mijn top 10 redenen om naar het Trainingskamp te gaan!

Data trainingskampen 2024

Trainingskampen in de meivakantie

In de meivakantie organiseren we twee kampweken. Dit zijn twee 5-daagse trainingskampen inclusief overnachting en stalling voor je pony/paard.

 • Week 18: 29 april – 3 mei

Trainingskampen in de zomervakantie

In de zomervakantie organiseren wij zes kampweken. Ook dit zijn, net zoals in de meivakantie, 5-daagse trainingskampen inclusief overnachting en stalling voor je pony/paard. 

 • Week 30 (1): 22 – 26 juli 
 • Week 31 (2): 29 juli – 2 augustus
 • Week 33 (3): 12 – 16 augustus 
 • Week 34 (4): 19 – 23 augustus 


Trainingskamp in de herfstvakantie!

In de herfstvakantie organiseren wij een trainingskamp van vijf dagen en een losse trainingsdag op de volgende data:

 • Week 44: 28 oktober – 1 november 
 • Kampdag (zonder overnachting) op 2 november

 

Dagkampen kerstvakantie: 27, 28, 29 december 

In de kerstvakantie organiseren wij in week 52 drie dagkampen. Tijdens de dagkampen gaan we net zoals bij de andere kampen 2x per dag rijden en organiseren we om het rijden heen allerlei leuke activiteiten (met en zonder pony). De dagkampen beginnen altijd om 09.30 uur en eindigen rond 16.30 uur. De dagkampen zijn een leuke mogelijkheid voor (jonge) ruiters om kennis te maken met het trainingskamp en één of meerdere dagen lekker met zijn/haar pony bezig wil zijn.

Kampen tijdens feestdagen

Naast kampen in de schoolvakanties, organiseren we ook ponykampen tijdens feestdagen, zie onderstaand overzicht voor de data:

 • 3-daags Pinksterkamp 18 – 20 mei

Opgeven voor een van bovenstaande kampen kan vanaf 1 januari 2024. Ben je deelnemer geweest in 2023? Dan kun jij je als eerste inschrijven tijdens de earlybird inschrijving vanaf 1 december 2023!

vriendinnen fotoshoot

Tarieven 2024

Een vijfdaags trainingskamp kost €375,- en een driedaags kamp kost €225,- Een losse kampdag kost €52,- Wil je een pony van het trainingskamp huren? Dan betaal je voor het drie- en vijfdaagskamp hier €25,- per dag voor.

Naast het maken van plezier staat bij ons de veiligheid hoog in het vaandel! Samantha heeft zelf verschillende EHBO- en BHV certificaten. Daarnaast worden de rijlessen altijd gegeven vanuit het niveau van de deelnemers. We streven hierbij altijd naar uitdagende lessen, maar het moet leuk en veilig blijven voor de deelnemers. Ons doel is uiteindelijk om iedereen die deel heeft genomen aan een van de trainingskampen met een voldaan en gelukkig gevoel terug naar huis te laten keren.

Wat voor activiteiten zijn er tijdens het ponykamp?

Vijf dagen lang staan er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat allerlei leuke activiteiten met en zonder pony’s op het programma. Tijdens het ponykamp wordt er twee keer per dag gereden. Dit is een spring- en dressuur les. Een keer per week wordt er een crossles gegeven en een keer per week wordt er een buitenrit gemaakt. Een heerlijke ervaring voor zowel de ervaren als de onervaren ruiter. Naast het rijden worden er iedere middag en avond aanvullende activiteiten uitgevoerd. Alles in het teken van sport en spel. Zo gaan we meerdere keren op pad het bos in om kennismakingsactiviteiten te doen en om lekker te ravotten! Ook krijgen alle deelnemers van het trainingskamp theorieles in een van vier verschillende categorieën. Deze kennis wordt vervolgens op de laatste dag van de kampweek getoetst, en als beloning wordt een mooi certificaat uitgereikt.

De week wordt afgesloten met een spetterende dressuur- en springwedstrijd. De laatste dag van het trainingskamp staat geheel in het teken van gezelligheid en competitie. In het springparcours komen enkele elementen van de crossles terug, zodat de vaardigheid van de ruiters ook op dit onderdeel getoetst kan worden. Net als bij officiële wedstrijden zal ook hier een jury zijn om de ruiters en amazones te beoordelen en de winnaars te belonen met eremetaal. Tijdens deze wedstrijddag zijn alle familieleden van harte welkom om de ruiters en amazones aan te moedigen! We zullen de dag eindigen met een lekker hapje en drankje en natuurlijk de prijsuitreiking!