Informatie over het ponykamp

Samantha’s Trainingskamp bestaat sinds 2013 wordt georganiseerd door een team van toegewijde paardenliefhebbers onder leiding van Samantha Broekert. Het ponykamp is gezellig, leuk, maar vooral leuk leerzaam. Het is een 5-daags ponykamp met overnachting, waar deelnemers met hun eigen pony of leasepony naartoe kunnen komen. Heb je geen eigen pony of leasepony? Dan hebben we misschien wel een leuke oplossing!

“Kwalitatief goede lessen, innovatieve elementen in sport en spel & lol met je knol staan bij ons voorop!”


Wat zijn de onderscheidende factoren van dit ponykamp?

  • De kwalitatief goede lessen;
  • Persoonlijke aandacht voor ieder individu;
  • Theorielessen in combinatie met praktijklessen;
  • Unieke locatie te midden van de staatsbossen van Staphorst!

Wanneer is het ponykamp?

In de voorjaarsvakantie organiseren wij in week 8, op 21, 22 en 23 februari dagkampen. Tijdens de dagkampen gaan we net zoals bij de andere kampen 2x per dag rijden en organiseren we om het rijden heen allerlei leuke activiteiten (met en zonder pony). De dagkampen beginnen altijd om 09.30 uur en eindigen rond 16.30 uur. De dagkampen zijn een leuke mogelijkheid voor (jonge) ruiters om kennis te maken met het trainingskamp en één of meerdere dagen lekker met zijn/haar pony bezig wil zijn.

Ponykampen in de meivakantie

In de meivakantie organiseren wij in week 18, een 5-daags trainingskamp van woensdag 29 april t/m zondag 3 mei. Dit kamp is inclusief overnachting en stalling/weidegang voor pony/paard.

Ponykampen in de zomervakantie

In de zomervakantie organiseren wij zes kampweken. Ook dit zijn, net zoals in de meivakantie, 5-daagse trainingskampen inclusief overnachting en stalling/weidegang voor pony/paard. Nieuw dit jaar is dat wij 2 kampweken hebben voor speciale leeftijdscategorieën (week 31 & week 33)

  • Week 29: 13 t/m 17 juli
  • Week 30: 20 t/m 24 juli
  • Week 31: 27 t/m 31 juli (alleen voor 11 jaar en jonger)
  • Week 32: 3 t/m 7 augustus
  • Week 33: 10 t/m 14 augustus (alleen voor 15 jaar en ouder)
  • Week 34: 17 t/m 21 augustus

Ponykampen in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseren wij in week 43, op vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober een 3-daags trainingskamp. Tijdens dit 3-daags trainingskamp gaan we net zoals bij de andere kampen 2x per dag rijden en organiseren we om het rijden heen allerlei leuke activiteiten (met en zonder pony). Omdat het kamp 3 dagen duurt, is het geschikt voor kinderen die nog niet zo lang van huis willen zijn en is het een leuke mogelijkheid om kennis te maken met het trainingskamp.

Ponykampen in de kerstvakantie

In de kerstvakantie organiseren wij in week 53, op 28, 29 en 30 december dagkampen. Tijdens de dagkampen gaan we net zoals bij de andere kampen 2x per dag rijden en organiseren we om het rijden heen allerlei leuke activiteiten (met en zonder pony). De dagkampen beginnen altijd om 09.30 uur en eindigen rond 16.30 uur. De dagkampen zijn een leuke mogelijkheid voor (jonge) ruiters om kennis te maken met het trainingskamp en één of meerdere dagen lekker met zijn/haar pony bezig wil zijn.

Wat kost het ponykamp?

Een 5-daags trainingskamp kost €299,- per persoon. Dit is inclusief overnachten, ruwvoer, krachtvoer, weidegang voor pony/paard én een aantal van de foto’s gemaakt tijdens het trainingskamp als gratis download. Het 3-daags trainingskamp in de herfstvakantie heeft een aangepast tarief, namelijk €179,- per persoon.

Het trainingskamp wordt georganiseerd op de Schotsweg 12a, 7951NP te Staphorst. Dit is een 4,5 hectare groot perceel waar wij alle ruimte tot onze beschikking hebben. Het perceel is ofwel door bomen/heggen of door hekwerk afgezet. Wij kunnen zo het weiland af rijden en direct de ruiterpaden van het Staatsbos betreden. Ideaal!

Naast het maken van plezier staat bij ons de veiligheid hoog in het vaandel! Samantha heeft zelf verschillende EHBO- en BHV certificaten. Daarnaast worden de rijlessen altijd gegeven vanuit het niveau van de deelnemers. We streven hierbij altijd naar uitdagende lessen, maar het moet leuk en veilig blijven voor de deelnemers. Ons doel is uiteindelijk om iedereen die deel heeft genomen aan een van de trainingskampen met een voldaan en gelukkig gevoel terug naar huis te laten keren.

Wat voor activiteiten zijn er tijdens het ponykamp?

Vijf dagen lang staan er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat allerlei leuke activiteiten met en zonder pony’s op het programma. Tijdens het ponykamp wordt er twee keer per dag gereden. Dit is een spring- en dressuur les. Een keer per week wordt er een crossles gegeven en een keer per week wordt er een buitenrit gemaakt. Een heerlijke ervaring voor zowel de ervaren als de onervaren ruiter. Naast het rijden worden er iedere middag en avond aanvullende activiteiten uitgevoerd. Alles in het teken van sport en spel. Zo gaan we meerdere keren op pad het bos in om kennismakingsactiviteiten te doen en om lekker te ravotten! Ook krijgen alle deelnemers van het trainingskamp theorieles in een van vier verschillende categorieën. Deze kennis wordt vervolgens op de laatste dag van de kampweek getoetst, en als beloning wordt een mooi certificaat uitgereikt.

De week wordt afgesloten met een spetterende dressuur- en springwedstrijd. De laatste dag van het trainingskamp staat geheel in het teken van gezelligheid en competitie. In het springparcours komen enkele elementen van de crossles terug, zodat de vaardigheid van de ruiters ook op dit onderdeel getoetst kan worden. Net als bij officiële wedstrijden zal ook hier een jury zijn om de ruiters en amazones te beoordelen en de winnaars te belonen met eremetaal. Tijdens deze wedstrijddag zijn alle familieleden van harte welkom om de ruiters en amazones aan te moedigen! We zullen de dag eindigen met een lekkere BBQ.