Informatie & data ponykamp 2021

Samantha’s Trainingskamp bestaat sinds 2013 wordt georganiseerd door een team van toegewijde paardenliefhebbers onder leiding van Samantha Broekert. Het ponykamp is gericht op gezelligheid, maar is ook echt bedoeld om te leren! Het is een 5-daags kamp met overnachtingen, waar deelnemers met hun eigen pony of leasepony naartoe kunnen komen. Heb je geen eigen pony of leasepony? Dan hebben wij ook een aantal pony’s te huur tijdens de kampweken!

Samantha: “Als kind ging ik ook op ponykamp. Ik had veel plezier, maar ik leerde weinig. Later kreeg ik mij eigen idee over ponykampen en hier is Samantha’s Trainingskamp uit ontstaan.”


Wat zijn de onderscheidende factoren van dit ponykamp?

 • De kwalitatief goede lessen;
 • Persoonlijke aandacht voor ieder individu;
 • Theorielessen in combinatie met praktijklessen;
 • Unieke locatie vlakbij de uitgestrekte bossen van Natuurgebied Dwingelderveld!

Benieuwd naar meer voordelen van Samantha’s Trainingskamp? Lees dan mijn top 10 redenen om naar het Trainingskamp te gaan!

Data ponykampen 2021

Ponykampen in de meivakantie

In de meivakantie organiseren we 1 kampweek. Dit is een 5-daags trainingskamp inclusief overnachting en stalling/weidegang voor pony/paard.

 • Week 18: 3 t/m 7 mei

Ponykampen in de zomervakantie

In de zomervakantie organiseren wij 6 kampweken. Ook dit zijn, net zoals in de meivakantie, 5-daagse trainingskampen inclusief overnachting en stalling/weidegang voor pony/paard. Net zoals afgelopen jaar zullen we 2 kampweken organiseren voor speciale leeftijdscategorieën (week 31 & week 33)

 • Week 28: 12 t/m 16 juli
 • Week 29: 19 t/m 23 juli
 • Week 30: 26 t/m 30 juli
 • Week 31: 2 t/m 6 augustus (alleen voor 11 jaar en jonger)
 • Week 32: 9 t/m 13 augustus
 • Week 33: 16 t/m 20 augustus

Twee 3-daagse trainingskampen in de herfstvakantie!

In de herfstvakantie organiseren wij 2 trainingskampen van 3 dagen. Tijdens dit 3-daags trainingskamp gaan we net zoals bij de andere kampen 2x per dag rijden en organiseren we om het rijden heen allerlei leuke activiteiten (met en zonder pony). Omdat het kamp 3 dagen duurt, is het geschikt voor kinderen die nog niet zo lang van huis willen zijn en is het een leuke mogelijkheid om kennis te maken met het trainingskamp. Het eerste kamp is maandag 18 t/m woensdag 20 oktober en het tweede kamp is donderdag 21 t/m zaterdag 23 oktober.

Dagkampen kerstvakantie: 27, 28, 29 en 30 december 2020

In de kerstvakantie organiseren wij in week 52 vier dagkampen. Tijdens de dagkampen gaan we net zoals bij de andere kampen 2x per dag rijden en organiseren we om het rijden heen allerlei leuke activiteiten (met en zonder pony). De dagkampen beginnen altijd om 09.30 uur en eindigen rond 16.30 uur. De dagkampen zijn een leuke mogelijkheid voor (jonge) ruiters om kennis te maken met het trainingskamp en één of meerdere dagen lekker met zijn/haar pony bezig wil zijn. ( December is vaak een onzekere maand qua weer, hier zal gepaste invulling aangegeven worden)

Wat kost het ponykamp?

Een 5-daags trainingskamp kost €329,- per persoon. Dit is inclusief overnachten, ruwvoer, krachtvoer, weidegang voor pony/paard én een aantal van de foto’s gemaakt tijdens het trainingskamp als gratis download. Het 3-daags trainingskamp in de herfstvakantie heeft een aangepast tarief, namelijk €195,- per persoon.

Het trainingskamp wordt georganiseerd op de Beerzerhaar 35 te Beerzerveld. Naast het maken van plezier staat bij ons de veiligheid hoog in het vaandel! Samantha heeft zelf verschillende EHBO- en BHV certificaten. Daarnaast worden de rijlessen altijd gegeven vanuit het niveau van de deelnemers. We streven hierbij altijd naar uitdagende lessen, maar het moet leuk en veilig blijven voor de deelnemers. Ons doel is uiteindelijk om iedereen die deel heeft genomen aan een van de trainingskampen met een voldaan en gelukkig gevoel terug naar huis te laten keren.

Wat voor activiteiten zijn er tijdens het ponykamp?

Vijf dagen lang staan er van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat allerlei leuke activiteiten met en zonder pony’s op het programma. Tijdens het ponykamp wordt er twee keer per dag gereden. Dit is een spring- en dressuur les. Een keer per week wordt er een crossles gegeven en een keer per week wordt er een buitenrit gemaakt. Een heerlijke ervaring voor zowel de ervaren als de onervaren ruiter. Naast het rijden worden er iedere middag en avond aanvullende activiteiten uitgevoerd. Alles in het teken van sport en spel. Zo gaan we meerdere keren op pad het bos in om kennismakingsactiviteiten te doen en om lekker te ravotten! Ook krijgen alle deelnemers van het trainingskamp theorieles in een van vier verschillende categorieën. Deze kennis wordt vervolgens op de laatste dag van de kampweek getoetst, en als beloning wordt een mooi certificaat uitgereikt.

De week wordt afgesloten met een spetterende dressuur- en springwedstrijd. De laatste dag van het trainingskamp staat geheel in het teken van gezelligheid en competitie. In het springparcours komen enkele elementen van de crossles terug, zodat de vaardigheid van de ruiters ook op dit onderdeel getoetst kan worden. Net als bij officiële wedstrijden zal ook hier een jury zijn om de ruiters en amazones te beoordelen en de winnaars te belonen met eremetaal. Tijdens deze wedstrijddag zijn alle familieleden van harte welkom om de ruiters en amazones aan te moedigen! We zullen de dag eindigen met een lekkere BBQ.