Samantha’s Trainingskamp biedt diverse workshops aan. Met deze workshops bieden wij een handige tool om bepaalde doelen te bereiken. Dit kan individueel of in groepsverband zijn. De workshops worden op de locatie van het trainingskamp gegeven, of in overleg op een andere locatie (mits deze geschikt is bevonden). De workshops zijn compleet verzorgd en bieden een leuk en leerzaam dagje uit. De volgende workshops worden aangeboden:

 • Leiderschapstraining (individueel of met een groep)
 • Schriktraining (individueel of met een groep)
  • Met paard aan de hand
  • Rijdend op het paard
 • Bos training

Wat is een leiderschapstraining?
Tijdens deze workshop wordt gewerkt aan de leiderschaps skills van ieder individu. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende paarden die Samantha’s Trainingskamp heeft. Het paard werkt als spiegel en daardoor biedt deze workshop inzicht in uw leiderschap. De trainingen zijn actief, in de buitenlucht en gericht op lichaamstaal. De trainingen zijn niet alleen bijzonder om te doen, maar ook bijzonder effectief.

Paarden zijn van naturen bijzonder gevoelige dieren. Ze leven van oorsprong het liefst in kuddes en zijn gewend aan een bepaalde rangorde. Paarden spiegelen het gedrag van de ander direct. Niet alleen in de interactie met elkaar, maar ook met mensen. In de leiderschapstraining doen de deelnemers oefeningen waarbij gewerkt wordt met dit spiegelende gedrag van paarden. De directe feedback van de paarden maakt het de deelnemers mogelijk om het eigen gedrag inzichtelijk te krijgen en deze zo nodig bij te schaven.

Tijdens de workshop komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Grenzen leren aangeven
 • (Persoonlijke) ruimte geven/nemen
 • Controleren op afstand
 • Omgaan met weerstand
 • Omgaan met angst
 • Direct communiceren

Deze effectieve workshop duurt ongeveer 60 minuten en kost €20,- per persoon. Hierbij is koffie bij ontvangst en een snack na de workshop inbegrepen. Tevens is het mogelijk om het arrangement uit te breiden met een ontbijt, lunch of diner. Prijzen worden dan respectievelijk €25, €27,50 of €30,- per persoon.

Wat is een schriktraining?
Niet alle paarden zijn van naturen echte helden. Sommigen hebben net wat extra training nodig om “langs dat ene héle enge” obstakel te komen. Voor deze paarden biedt de schriktraining uitkomst. Tevens is het een mooi leerproces waarbij mens en paard dichter tot elkaar komen. Je overwint immers samen met je paard een bepaalde angst!

Tijdens de schriktraining staat veiligheid voorop! We maken gebruik van een omheinde rijbaan en vriendelijke obstakels. Naarmate het paard zich op zijn gemak voelt in de nieuwe omgeving, wordt het aantal obstakels uitgebreid. Uiteraard alles met het oog op het welzijn van paard en ruiter.

De schriktraining is op twee manieren mogelijk, namelijk met het paard aan de hand en rijdend op het paard. De eerste optie is vooral fijn voor het onzekere paard of de onzekere ruiter. Op de grond kun je immers niet hard vallen! Het is ook een kans om je leiderschaps skills te testen, je moet je paard immers de weg leiden en hem het vertrouwen geven naar of over de obstakels te lopen. De tweede variant, rijdend op het paard, is een mooie uitdaging. Onder het zadel kun je precies voelen hoe je paard reageert op bepaalde situaties en kun je het onder begeleiding oplossen. Als dit eenmaal lukt is het een ontzettende mijlpaal voor ruiter en paard! Uiteraard is een combinatie van beide opties ook mogelijk.

Deze schriktraining duurt ongeveer 60 minuten en kost €20,- per persoon. Hierbij is koffie bij ontvangst en een snack na de workshop inbegrepen. Tevens is het mogelijk om het arrangement uit te breiden met een ontbijt, lunch of diner. Prijzen worden dan respectievelijk €25, €27,50 of €30,- per persoon.

 

Wat is een bostraining?
In Nederland kennen we tal van prachtige bosrijke omgevingen. Helaas is niet iedereen in de gelegenheid om samen met zijn of haar paard er regelmatig op uit te trekken. Dit kan een mate van onzekerheid met zich mee brengen. Paarden blijven immers vluchtdieren en kunnen als reactie op een onverwachte situatie de benen nemen. In de bostraining leert de ruiter om te gaan met de natuurlijke schrikreactie van het paard en worden flink wat kilometers in het bos gereden. Samantha’s Trainingskamp is ideaal gelegen; direct vanaf het weiland kunnen we het bos in en de ruiterpaden op! Geen gevaarlijke en drukke wegen over steken, maar direct de prachtige natuur in.

De duurt ongeveer 60 tot 90 minuten en kost €20,- per uur per persoon. Hierbij is koffie bij ontvangst en een snack na de workshop inbegrepen. Bij de bostraining wordt geadviseerd om tenminste drie trainingen te volgen. Hierdoor bouwen paard en ruiter een bepaalde routine op en is het resultaat het grootst.