Checklist ponykamp: dit zijn de dingen die je écht niet mag vergeten!

Je hebt je al tijden terug ingeschreven voor je favoriete ponykamp en nu is het bijna zover, maar wat zijn de musthaves die je absoluut niet mag vergeten mee te nemen naar je ponykamp? Hier lees je mijn top 5!

1. Voldoende (rij)kleding

De nachtmerrie van iedereen die op ponykamp gaat is onvoldoende (rij)kleding bij je te hebben. Daarom is het verstandig om ook rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden. Het kan in Nederland namelijk hoogzomer zijn en tegelijkertijd pijpenstelen regenen. Mijn advies? Neem zeker twee á drie rijbroeken mee. Daarnaast natuurlijk voldoende “gewone” kleding, kleding die vies mag worden en kleding voor een bonte avond of disco.

2. Goede schoenen

Grote kans dat je veel gaat lopen tijdens je verblijf op het ponykamp. Of dit nu 100x op en neer naar de stal, de heide, het bos of bijvoorbeeld een zwembad is, je wil in ieder geval geen blaren krijgen! Om dit te voorkomen is het verstandig om naast je jophurs ook goede sport- of wandelschoenen mee te nemen (eventueel waterdicht). Wil je het helemaal goed doen, zorg je ook dat je je schoenen al goed hebt ingelopen 🙂

Cowboy laarzen

3. Warme truien & blankies

Voor de koukleumen onder ons (waaronder ik), zijn warme truien onmisbaar op ponykamp! Zelfs in de zomer kan het ‘s avonds flink afkoelen. Ook ‘s nachts is een extra dekentje geen overbodige luxe.

4. Let them shine!

Als je met je eigen pony op ponykamp gaat heb je natuurlijk al je eigen spullen mee, maar ga je zonder eigen pony, kan het ook geen kwaad om wat eigen spulletjes mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een goede set borstels, een aantal sjabrakken en een halster met touw.

paard borstelen
Paard borstelen met zachte borstel

5. Snackies!

Geen geslaagd ponykamp zonder snacks! Of het nu gaat om een kleine zak chips voor jezelf, of een grote zak snoep om uit te delen aan je vriendinnen, de snacks zijn on-mis-baar. Tip: neem ook wat gezonde snacks, pakjes drinken & flesjes water mee. Goed drinken is erg belangrijk! 🙂

Heb jij nog bepaalde musthaves die je áltijd meeneemt op ponykamp? Ik lees het graag terug in de reacties 🙂

Geef een reactie